İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Beşyol Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Öğrencilerimizin kültür sanat açısından gelişimlerini desteklemek, kültür ve medeniyet mirasımızı tanımalarını sağlamak, milli ve manevi değerleri özümsemelerine katkı sunmak amacıyla, tiyatro oyuncusu Sezgin MADEN'in ''YEDİ DÜVELE KARŞI'' isimli oyununu izlediler. Öğrencilerimize bu imkanı sunan, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Okul Tanıtım Kapsamında LGS girecek olan okulumuz 8. sınıf öğrencilerimiz, İlimizin Güzide okullarında DOĞAN CÜCELOĞLU FEN LİSESİNİ ziyaret ettiler. Öğrencilerimizi okullarında kabul eden ve ağırlayan okul yönetimine teşekkür ederiz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, ortaokullararası Genç Nida Kur'an-ı Kerim-i Güzel okuma yarışmasında, İstanbul bölge finalinde okulumuz öğrencisi Züleyha AHMEDOĞLU, İl  3. sü olmuştur. öğrencimizi ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı Öğretmen ve Öğrencilerimizin hazırladıkları muhteşem programda okulumuzada kutlandı.

Nis

2024 Yılının ramazan ayında öğretmenlerimiz,velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla güzel bir iftar etkinliği düzenledik.

Mrt

Bu yıl hoşgelgin Ramazan programımızı öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırladıkları muhteşem etkinliklerle kutladık. Etkinlikler kapsamanda ramazan ayının ruhuna yakışacak şekilde davul, hacivat karagöz, tiyatro vb etkinliklerle kutladık.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümü öğrenci ve öğretmenlerimizin yaptıkları etkinliklelerle kutlandı. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

Mrt

İlçemiz Şenlikköy mezarlığında bulunan Şehitlerimizden Selçuk KALKAN,Şevki YONDU ve Tevfik KURAN'nın kabirleri 18 Mart Şehitler günü münasebetiyle, öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ziyaret edilerek dualar edilmiştir. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Mrt

08-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında ortaokul öğrencilerimiz pano hazırlığı yaptılar. Öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

MÜMKÜN Projesi kapsamında ''Tiyatro Neyimiz Olur'' başlıklı çalışmalarımızda sırdaki etkinliğimiz panel oldu.

Öğrencilerimiz;

-Dünyada ve bizde gölge oyunu

-Türkiye'de ilk tiyatro çalışmaları ve Muhsin Ertuğrul'un Türk tiyatrosundaki yeri

-Necip Fazıl tiyatroları üzerine inceleme konularını MÜMKÜN Proje Koordinatörleinden Kıymetli hocamız Ülüviye hanımla tartştılar.Bu keyifli etkinlik için öğrencilerimize ve MÜMKÜN ekibine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden, okulumuz kadın öğretmenlerine süpriz 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlaması.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, okulumuzda her sınıftan bir öğrenci seçerek  kurmuş olduğumuz Erdemliler Topluluğu ile bu ayın faaileti olarak, öğrencilerimiz kuş yuvaları ve kedi evleri yaptılar. Öğrencilerimizin kendi el becerileri ve  emekleriyle yaptıkları kuş yuvalarını ve kedi evleri yerlerini yine kendi aralarında ve kendi imkanlarıyla birlikte okul bahçesinde bulunan ağaçlara ve uygun yerlere yerleştirdiler. Öğrencilerimiz projesi kapsamında okul bahçesine yerleştirdikleri bu kuş ve kedi evlerindeki hayvanların beslenme giderlerini ve yiyeceklernide üstlenerek başlamış oldular.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün bünyesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde oluşturulan Müfredattan Marifete Kültür Nesli (MÜMKÜN) Projesi ekibi okullarda güzel ve örnek uygulamalarla öğrencileri hem eğlendiriyor, hem dersleri sıkıcı olmaktan çıkarıp öğrenmelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Proje kapsamında bu ay okulumuza konuk olarak davet edilen ünlü tiyatrocu (Fütürist) Muhammet Erim, öğrencilerimize geçmişten günümüze tiyatroyu tanıtıp, ileride tiyatro seçecek ve bu alanda kendilerini geliştirmek ve ilerlemek isteyen öğrencilerimize tecrübelerini aktardı. Ünlü tiyatrocu, ‘’öğrencilerle birlikte sahnelediği birkaç performansla öğrencileri hem güldürerek hem de eğlendirerek okulun sadece derslerden ibaret olmadığını, öğrencilerin aynı zamanda kendilerini kültür sanat konularında da çağın gerekliliklerine uygun olarak geliştirmelerinden bahsetti’’.

Öğrenciler ise okulumuzda bu tür etkinliklerin olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ve bu tür etkinliklerin devam etmelerini isteyerek, öğrenmelerine ve okuldaki stresi üzerlerinden attıklarını ifade ettiler.